TeoriakoeharjoitteluMopoauton teoriakoe

Mopoauto sopii nuorelle mutta myös vanhemmillekin

Mopoautot ovat Suomessa yleistyneet huimaa vauhtia. Mopoautoja näkyy liikenteessä yhä enemmän ja enemmän. Mopoautot eivät ole vain ja ainoastaan nuorille suunnattuja, vaan myös vanhemmat ihmiset ovat sellaisia hankkineet.

Tilaa mopoauton teoriakoeharjoitukset tästä

Mopoauton tekniikkaa

Mopoauto (eli kevyt nelipyörä) on moottoriajoneuvo, jonka moottorin suurin sallittu kuutiotilavuus on 50cm3.
Mopoautoja on myös diesel ja sähkömoottoreilla joiden suurin sallittu teho on 4 kw. Mopoauton perässä pitää olla kiinnitettynä traktoreistakin tuttu hitaan ajoneuvon kolmio. Painoa (omamassa) mopoautolla saa olla korkeintaan 350 kg ja nopeus tulee olla rajoitettu 45 km/h. Liikennesäännöissä mopoauto rinnastetaan moottoriajoneuvon kuljettamista koskeviin säädöksiin.

Mopoauto MICROCAR M.GO S-Pack

Mopoauton vakuutus ja katsastaminen

Mopoautoon otetaan normaalin mopon vakuutus. Mopoautot katsastetaan ensimmäisen kerran vasta kolmantena vuonna käyttöönoton jälkeen. Seuraava katsastus on tästä kahden vuoden päästä, jonka jälkeen täytyy mopoauto katsastaa vuosittain.

Mopoauton ajokortti

Mopoauton kuljettamiseen vaaditaan AM-luokan ajokortti erityisehdolla 121.

Harjoituksista sanottua

Autokoulun ohjelmalla harjoiteltuani en päässyt ensimmäisellä läpi teoriakoetta. Viikon verran harjoittelin ajokoe.fi:n kautta ja toisella kerralla läpäisin teorian. Suosittelen kaikille. Kattavat ja monipuoliset kysymykset.
-Minna H
Tämä sivusto on todella hyödyllinen, auttoi ja tulee auttamaan todella paljon ajokortin hankinnassa, KIITOS! : )
-Mikko
Harjoittelin www.ajokoe.fi sivuston kaikki tehtävät ajo-opetusluvan teoriakoetta varten läpi niin että sain ne oikein 90-100%:sti. Aikaa kului n. 15 h. Koe meni ensimmäisellä kerralla läpi (teoriassa 3 väärin, tilannetehtävissä 6. Hyvä sivusto!
-Eero
Kiva harjoittelu... sehän se tekee mestarin :)
-Annemari
Todella hyvä paikka harjoitella
-Olli
Oli vanhalle erittäin hyvä! Opetusluvan teoriakoe, helposti läpi
-Antti